PRP Tedavisi (PvRP) Kocaeli 

    PRP tedavisi Kocaeli, cilt yüzeyi gibi bölgelerin, bireyin kendi kanından alınan onarıcı hücreler tarafından iyileştirilmesi ve gençleştirilmesi amacıyla yapılan tedavidir. İnsan vücudu, aldığı hasarları ve yaraları iyileştirmek adına kullandığı çok gelişmiş doğal mekanizmalara sahiptir. Bu mekanizmaların en önemlilerinden biri de kanda bulunan platelet veya trombosit isimli onarıcı hücreler sayesinde mümkün olmaktadır. Bu özel hücreler, yaralanmanın veya yıpranmanın meydana geldiği bölgeye ulaşır, bu bölgedeki doku hasarını giderebilmek için aktif olarak çalışırlar. Ancak kandaki yoğunlukları yeterince fazla olmadığı için bazı hasarları tam olarak tamir edemezler.

    Bu gibi durumlarda ise PRP tedavisinden yararlanılır. PRP tedavisi sayesinde, kişinin kendi kanından onarıcı hücreler bakımından zengin bir kan sıvısı elde edilebilir. Bu sıvının direkt olarak hedef bölgeye uygulanmasıyla gençleşme, yenilenme ve iyileşme süreçleri hızlanır. Günümüzde PvRP gibi teknikler kullanılarak, cilde verilen kan sıvısının içindeki platelet yani onarıcı hücre sayısı önemli bir miktarda arttırılabilmektedir. Yazımızın devamında ‘’PRP tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’PRP tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’PRP tedavisinde ne kadar kan alınır?’’ ve ‘’PRP tedavisi nerelere uygulanabilir?’’ gibi sorulara yanıt vereceğiz. Kocaeli PRP tedavisi ve PvRP tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    PRP Tedavisi Nedir?

    PRP tedavisi, doku iyileşmesini hızlandırmak, dokuların gençleşmesini sağlamak ve cildin yenilenmesini teşvik etmek gibi pek çok sebepten başvurulabilen özel bir uygulamadır. PRP, ‘’platelet açısından zengin plazma sıvısı’’ manasına gelmektedir. Kişinin kendi kanından elde edilen bu sıvı, uygulandığı bölgedeki iltihabı azaltabilmekte, doku hasarlarının iyileşmesini hızlandırabilmekte ve dokuların gençleşmesini teşvik edebilmektedir. Bu uygulama sırasında botoks veya dolgu uygulamalarında olduğu gibi ilgili cilt bölgelerine yabancı bir madde enjekte edilmez.

    PvRP Tedavisi Nedir? 

    PvRP tedavisi, klasik PRP tedavisine kıyasla çok daha avantajlı olan etkileri çok daha başarılı olan bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında, özel teknikler kullanılarak aynı miktardaki kandan çok daha fazla trombosit yani iyileştirici platelet hücresi elde edilmektedir. PvRP tedavisinde elde edilen trombosit hücresi sayısı, klasik PRP tedavisindekine kıyasla 25 ila 40 kat daha fazladır.

    PRP Tedavisi Neden Yapılır?

    PRP tedavisi pek çok farklı amaçla kullanılabilir. Bu tedavi saçlı deriye uygulandığında saç dökülmelerine iyi gelebilir. Cilde uygulandığında ciltteki yıpranmaların daha hızlı iyileşmesini ve cildin yenilenmesini sağlayabilir. Cildin ve dokuların gençleşmelerine, çok daha canlı bir görünüm kazanmalarına yardımcı olabilir. PRP tedavisi bahsetmiş olduğumuz amaçlar doğrultusunda yapılmaktadır.

    PRP Tedavisi Ne İşe Yarar? PRP’nin Faydaları Nelerdir?

    PRP tedavisinin faydaları şunlardır:

    • Cildin ve dokuların gençleşmesini teşvik eder.
    • Ciltteki ve benzer yumuşak dokulardaki hasarın iyileşme süresini hızlandırır.
    • Yaraların, yara izlerinin ve lekelerin ortadan kaldırılması için son derece etkilidir.
    • Saç dökülmesini azaltabilir ve yeni ekilen saçların daha hızlı büyümesini sağlayabilir.

    PRP’nin faydaları bu şekilde sıralanabilir.

    PRP Tedavisi Hangi Bölgelere Yapılabilir?

    PRP tedavisi şu gibi bölgelere uygulanabilir:

    • Yüz.
    • Boyun ve dekolte bölgesi.
    • Eller.
    • Kollar.
    • Bacaklar.
    • Diz eklemi.
    • Saçlı deri.

    PRP tedavisi en sık yüz bölgesine uygulanmaktadır. Ancak farklı amaçlar doğrultusunda vücudun pek çok yerine yapılabilmektedir.

    PRP Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    PRP tedavisi ortalama yarım saat gibi kısa bir sürede tamamlanır. PRP uygulanacak olan bölgelerin sayısına göre bu süre değişiklik gösterebilir.

    PRP Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

    PRP tedavisi için yaş sınırı 18’dir. Reşit olan hastalar istedikleri zaman PRP tedavisi yaptırabilirler. Eğer uygulamanın yapılacağı cilt yüzeyinde aktif bir enfeksiyon veya yara söz konusu ise işlem bir süre ertelenebilir.

    PRP Tedavisi Tekrarlanabilir Mi?

    PRP tedavisi tekrarlanabilen ve tekrarlandığı takdirde çok daha başarılı sonuçlar veren bir tedavidir. Ancak bu işlem ayda 1 defadan daha sık yapılmamalıdır.

    PRP Tedavisi Nasıl Yapılır?

    PRP tedavisi uzman bir doktor tarafından, ideal koşullar altında yapılmalıdır. İşlem hasta için son derece konforludur. Öncelikle hastadan 1 tüp kan alınır. Kan tüpü santrifüj cihazına yerleştirilir. Santrifüj cihazı, kan tüpünü yüksek hızlarda döndürerek, kanı meydana getiren maddelerin ayrışmasını sağlar. Bu maddelerin arasında onarıcı hücreler, yani platelet hücreleri de yer almaktadır. Santrifüj işleminin ardından, tüpün belli bir bölgesinde kümelenen ‘’platelet açısından zengin plazma sıvısı’’ enjektörle alınır. İşlemin yapılacağı bölgelere ağrı kesici krem uygulanır. Daha sonra ise tüpten alınan sıvı, dikkatle hedef bölgelere enjekte edilir.

    Günümüzde bahsi geçen santrifüj işlemi çok daha modern teknikler kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Böylece PvRP gibi modern bir teknik kapsamında platelet hücresi bakımından 25 ila 40 kat daha zengin bir plazma sıvısı elde edilmektedir. Bu da uygulamanın çok daha etkili olmasını sağlamaktadır.

    PRP Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    PRP tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

    • Uygulama bölgesi bir gün boyunca su ile temas ettirilmemeli.
    • Uygulama bölgesi birkaç gün boyunca güneşe karşı özenle korunmalı.
    • Bölge sıkılmamalı, kaşınmamalı.
    • Bölgede görülen kızarıklıklar kendiliğinden geçecektir.
    • İşlem sonrası iş hayatına ve gündelik yaşama dönülebilir.

    PRP tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir. Doktorunuz konu hakkında detaylı bilgilendirmeler yapacaktır.

    Kocaeli PRP Tedavisi Fiyatları 2024

    Kocaeli PRP tedavisi fiyatları ve PvRP tedavisi ücreti uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button